Minit vás žádá o souhlas s používáním vašich údajů k následujícím účelům:

Vaše osobní údaje budou zpracovány a informace z vašeho zařízení (soubory cookie, jedinečné identifikátory a další údaje zařízení) mohou být uchovávány, používány a sdíleny s dodavateli třetích stran, případně používány konkrétně tímto webem nebo aplikací. Někteří dodavatelé mohou zpracovávat vaše osobní údaje na základě oprávněného zájmu, proti němuž můžete vznést námitku pomocí možností níže. Souhlas můžete zrušit přechodem na odkaz v dolní části této stránky nebo v našich pravidlech ochrany soukromí.

Technické cookies

Tieto cookies potrebujete pre správny chod webovej stránky. Obsahujú anonymizované informácie o Vaších výberoch

Analytické cookies

Pre vylepšenie naších služieb, využívame službu Google Analytics, ktorá odosiela anonymné informácie o Vašej návšteve a zbiera agregované dáta o zvyklostiach návštevníkov, vďaka ktorým denno denne vylepšujeme naše služby.

Spravovat možnosti Odmítnout Přijmout doporučená nastavení
SK EN
SK EN
O nás produkty Kvásková linie Prodejny Novinky a akce Kariéra Kontakty Spolupráce

Kvásková linie
z kamenné
pece

Kvásková linie
z kamenné
pece

Kvásková linie
z kamenné
pece

Kvásková linie
z kamenné
pece

Kvásková línia
z kamenné
pece

vyráběné ručně
dlouhé zrání těsta
ze slovenských surovin
v kamenné peci

Oskarův
příběh

„Moje babička nejraději pekla pšeničný chléb, který vydržel i celý týden.”

Inspirovala mě a trvá to dodnes. Pečení mě ani po 18 letech neomrzelo, protože každý den přináší něco nového. Je to cit, láska k řemeslu, každodenní překonávání překážek, nastavení si denních výzev a při tom všem nezapomínat péct krásný voňavý chléb.

Vždy se mi líbilo, že při výrobě chleba je nutné přemýšlet, jak zpracovanému těstu pomoci. Třeba cítit, co těsto potřebuje. Zda je to čas, zda je nutno upravit teplotu nebo zda je potřeba jen přidat vodu.

Mouka, voda, sůl je výzva pro každého pekaře. Vytvořit proces, který dodá pečivu jedinečnou chuť a zároveň rustikální kůrku s dokonalou střídkou není vůbec snadné. Skládá se z mnoha částí, jako jsou mateřský kvas, kvas, vedení těsta, odpočívání těsta, samotné pečení. Všechno se musí přesně nastavit.

Za unikátním konceptem stojí celé hodiny hledání vhodných informací, návštěv různých pekáren, v nichž pracují s kvasem, inspirace z kvalitní literatury a nesčetné hodiny zkoušení.

I v MINIT vždy zkoušíme nové mouky, nové kvasy, nové příchutě, díky čemuž určitě plánujeme postupně rozšířit portfolio i o nové kváskové produkty. Při výrobě si dáváme záležet na kvalitě vstupních surovin, upřednostňujeme slovenské dodavatele, celková výroba chleba trvá až 27 hodin a jedná se o ruční práci.

POUŽÍVÁNÍM
KVASU DOCÍLÍME
Při výrobě si dáváme záležet na kvalitě vstupných surovin, upřednostňujeme slovenské dodavatele, celková výroba chleba trvá až 27 hodin a jedná se výlučně o ruční práci.
DELŠÍ TRVANLIVOST DÍKY POUŽITÉMU KVASU

Pečivo si vychutnáte čerstvé, voňavé a křupavé po několik dnů

KŘUPAVÁ KŮRKA A JEMNĚ VLÁČNÁ STŘÍDKA

Během fermentace se složité cukry rozkládají na jednoduché cukry a snižuje se množství lepku

JEDINEČNÉ AROMA

Nadýchaný a vláčný kváskový chléb s křupavou kůrkou vás dostane nejen svou vůní, ale také zvukem kůrky po prvním zářezu

MÍRNĚ NAKYSLÁ CHUŤ

Pravá chlebová chuť, jakou si pamatujete z dětství z poctivého domácího pečiva

LEPŠÍ STRAVITELNOST

Během fermentace se složité cukry rozkládají na jednoduché cukry a snižuje se množství lepku

CHLÉB

Říká se, že domácí kváskový chléb je nesrovnatelně lepší než jakýkoli kupovaný. Jenže v MINIT máme našeho Oskara, který pro vás právě takový vykouzlil vlastníma rukama.

Do našeho portfolia přibyl skvělý, ručně vyráběný kváskový chléb z pšeničné mouky. Přesvědčíte se o tom sami, nadýchaný a vláčný kváskový chléb s křupavou kůrkou vás dostane nejen svou vůní, ale také zvukem kůrky po prvním zářezu, na kterém si dal Oskar pořádně záležet.

PŠENIČNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB

Bílý pšeničný kváskový chléb ručně vyrobený dle tradiční receptury s přírodním kváskem. S křupavou rustikální kůrkou, vláčnou střídkou a úžasnou pravou chlebovou chutí a vůní.

508g

VÍCEZRNNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB

Kváskový chléb s vysokým obsahem hodnotných olejnatých semen ve střídce. Len, slunečnice, sezam, dýně a mák tvoří více než 7 % obsahu. Chléb se vyznačuje vynikající chutí, kterou zvýrazňuje bohatý posyp.

508g

SLUNEČNICOVÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB

Skvělá varianta kváskového ručně vyráběného chleba z pšeničné mouky s 10% obsahem kvásku a s praženými slunečnicovými semínky v těstě. Křupavost kůrky dotváří bohatý posyp ze slunečnicových semínek, která jsou zdrojem cenných antioxidačních a protizánětlivých látek.

508g

LNĚNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB

Pšeničná varianta kváskového ručně vyráběného chleba, kde byla použita směs pšeničné chlebové a celozrnné žitné mouky. Obsah kvásku je 10,5 %, což je zárukou všech pozitivních benefitů kváskových výrobků. Křupavost kůrky dotváří bohatý posyp ze zdraví prospěšných lněných semínek a ovesných vloček.

508g

VEKA

Ani vy jste nevěděli, co se ukrývá pod slovem veka?

Nic víc než sůl, mouka a voda a špetka droždí, které spolu dlouho zrají až do jedinečného podlouhlého tvaru se špičatým koncem. Jedná se o druh chleba ve tvaru bagety – další zázrak z Oskarovy pekárny, který nemá konkurenci.

PŠENIČNÁ KVÁSKOVÁ VEKA

Jedinečné, pšeničné kváskové, ručně vyráběné pečivo. Jedná se o specialitu z chlebového těsta s charakteristickou jedinečnou chutí a rustikální kůrkou.

308g

VÍCEZRNNÁ KVÁSKOVÁ VEKA

Specialita z chlebového těsta charakteristická jedinečnou chutí, vzdušnou střídkou plnou olejnatých semen, jako je len, slunečnice, sezam, dýně a mák s bohatým posypem, který znásobuje gurmánský zážitek.

308g

S láskou pro vás napekl
náš mistr pekař Oskar