Minit vás žádá o souhlas s používáním vašich údajů k následujícím účelům:

Vaše osobní údaje budou zpracovány a informace z vašeho zařízení (soubory cookie, jedinečné identifikátory a další údaje zařízení) mohou být uchovávány, používány a sdíleny s dodavateli třetích stran, případně používány konkrétně tímto webem nebo aplikací. Někteří dodavatelé mohou zpracovávat vaše osobní údaje na základě oprávněného zájmu, proti němuž můžete vznést námitku pomocí možností níže. Souhlas můžete zrušit přechodem na odkaz v dolní části této stránky nebo v našich pravidlech ochrany soukromí.

Technické cookies

Tieto cookies potrebujete pre správny chod webovej stránky. Obsahujú anonymizované informácie o Vaších výberoch

Analytické cookies

Pre vylepšenie naších služieb, využívame službu Google Analytics, ktorá odosiela anonymné informácie o Vašej návšteve a zbiera agregované dáta o zvyklostiach návštevníkov, vďaka ktorým denno denne vylepšujeme naše služby.

SK EN
SK EN
O nás produkty Kvásková linie Prodejny Novinky a akce Kariéra Kontakty Spolupráce

Oslavte s námi mezinárodní den croissantů!

29.01.24 Zpět
072024 MA croissant den CZ sqr

Věděli jste, že:

  • Na pláty těsta se naklade změklé máslo a společně se vyválí.
  • Tomuto procesu se říká laminace.
  • Podle některých zdrojů byl croissant vynalezen krátce po obléhání Vídně v roce 1686, kdy začaly vyrábět dorty ve tvaru půlměsíce na počest vítězství nad tureckými vojsky.
  • Nebo se croissant dostal do Francie, až když se Maria Antoinetta provdala za Ludvíka XVI., a na francouzský dvůr si s sebou vzala i vídeňské pekaře? Tam si pečivo vzhledem k jeho tvaru prý pojmenovali podle ustupujícího Měsíce - lune croissante.
  • Pravdou je, že nikdo neví, kdy přesně croissant vznikl. Pravděpodobným předchůdcem byl rakouský Kipferl, sladký rohlík připomínající dnešní loupák. To co víme, je že do Francie ho přinesl August Zang, bývalý rakouský dělostřelecký důstojník, který se stal majitelem vídeňské pekárny (Boulangerie Viennoise) u rue de Richelieu v Paříži. Od něj je také znám první oficiální recept na croissant, který je z roku 1839
  • Přestože croissant není původně francouzské pečivo, začali ho tam v pekárnách ve velkém péct už v roce 1920, kdy se jeho recept zdokonalil a získal svůj název croissant (srpek). A v této podobě si jej vychutnáváme dodnes.

Oslavte s námi mezinárodní den croissantů a ochutnejte naše křehké máslové či nugátové croissanty.

City 1

Pin NAJDĚTE NEJBLIŽŠÍ PEKÁRNIČKU

City 2
Navštivte nás na sociálních médiích